Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge – Crowdhackathon Smartcity, διοργανώνει η ΚΕΔΕ




Γιάννης Τσιάμης
Προεδρος επιτροπής Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2, ο οποίος προγραμματίζεται να διεξαχθεί το διάστημα από 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης «ο  2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity 2 είναι η συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας της Αυτοδιοίκησης που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία πέρσι, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας, μέσα από την προώθηση καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών, ώστε να παραμείνουν οι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μας στην Χώρα μας. Να αντιμετωπιστεί με πράξεις κι όχι με λόγια, το φαινόμενο “brain drain”. Με αυτή τη διοργάνωση,  που πλέον ως θεσμός έχει ταυτιστεί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος κι αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα, κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά προς αυτή την κατεύθυνση ».
Η Αυτοδιοίκηση Μπροστά στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας υλοποιεί δράσεις για την ισχυρή παρουσία και αποδοτική λειτουργία των Δήμων, με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και υποδομών, την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, καθώς και το σχεδιασμό αναπτυξιακών δράσεων για τις έξυπνες πόλεις.
H στρατηγική βασίζεται στην ανάπτυξη και διάθεση υπηρεσιών για τους Δήμους με την λογική “μία φορά για όλους”, στις συνέργειες με Φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης και Υπουργεία όπως η αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών (Data Centers) σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ και  τον σχεδιασμό  πλατφόρμας διαλειτουργικότητας η οποία θα ελαχιστοποιεί την γραφειοκρατία και θα αναβαθμίζει την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σημαντικός άξονας είναι η ανάπτυξη δομών και εργαλείων για την υποστήριξη των στελεχών και αιρετών ΟΤΑ μέσα από πλατφόρμα τηλεκατάρτισης και helpdesk,  και η ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Η υλοποίηση όλων των δράσεων βασίζεται στην ενίσχυση και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δικτύου στελεχών και των τοπικών κοινωνιών μέσα από συμμετοχικές δράσεις και δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.
Παράλληλες δράσεις κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου
Η Κ.Ε.Δ.Ε. στο πλαίσιο διεξαγωγής του Μαραθωνίου προγραμματίζει μια σειρά από παράλληλες δράσεις, όπως:
  • Διοργάνωση workshop για τα μέλη του Δικτύου ΤΠΕ της ΚΕΔΕ
  • Παρουσίαση καλών διεθνών πρακτικών από διακεκριμένους ομιλητές του εξωτερικού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης
  • Παρουσιάσεις από τον μαθητικό διαγωνισμό που θα διοργανωθεί το επόμενο διάστημα
  • Παρουσιάσεις από τους χορηγούς εφόσον επιθυμούν για καλές πρακτικές στη Τοπική Αυτοδιοίκηση .
Περιφερειακά Εργαστήρια σε 16 πόλεις της Περιφέρειας
Στόχος της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι ο Μαραθώνιος Καινοτομίας να απλωθεί σε όλη την Ελλάδα, κι όχι μόνον την Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. προετοιμάζονται και ξεκινούν άμεσα τα περιφερειακά εργαστήρια προετοιμασίας σε 16 πόλεις, στα οποία θα γίνει προεπιλογή ομάδων από την περιφέρεια, οι οποίες θα συμμετέχουν με έξοδα των οικείων Δήμων στον μαραθώνιο .
Οι πόλεις που προτείνεται η διεξαγωγή των περιφερειακών εργαστηρίων είναι:
Θεσσαλονίκη,Ιωάννινα,Κομοτηνή,Ρόδος,Πάτρα,Καλαμάτα,Σάμος,Μυτιλήνη, Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα, Τρίκαλα, Σύρος, Χαλκίδα, Ξάνθη, Λαμία, Κως.
Ήδη δέκα από τους παραπάνω Δήμους έχουν ανταποκριθεί θετικά κι αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να συμβεί το ίδιο και με τους υπόλοιπους.
Ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας City Challenge – Crowdhackathon Smartcity έχει ζητηθεί να τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση και # ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Ιστορικό Ορχομενό, αποφοίτησα από το εξατάξιο Γυμνάσιο Ορχομενού. Είμαι παντρεμένη με τον Θανάση Κανούση. και έχουμε δύο κόρες την Έλενα Κοινωνιολόγο-Στρατιωτικό και την Γιούλη Αισθητικό-Κομμώτρια.  Είμαι μια ευτυχισμένη γιαγιά τεσσάρων εγγονιών. Εργάστηκα στην εταιρεία SLK Μιχάλη Σκλαπάνη, στην Διεύθυνση Γεωργίας και στο Δασαρχείο Λιβαδειάς. Είμαι αισθητική σύμβουλος και αυτή την περίοδο δραστηριοποιούμαι στο χώρο των καλλυντικών.Διετέλεσα πρόεδρος του   Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2 ου Νηπιαγωγείου, του 2 ου Δημοτικού Σχολείου και του 2 ου Γυμνασίου Ορχομενού, καθώς   και γραμματέας   του    Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Ορχομενού, επίσης πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του Λυκείου Ορχομενού.Είμαι μέλος του συλλόγου γυναικών Ορχομενού, μέλος της Greenpeace και εθελόντρια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για προσφορά και βοήθεια σε καταστάσεις από φυσικές καταστροφές. Θα ήθελα ν