Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο ταμείο 650.000 αγρότες για 2,7 δισ. ευρώ



agrotes plirome
Σε τροχιά πληρωμών μπαίνει από τον επόμενο μήνα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΟΠΕΚΕΠΕ.
Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών αγροτικών επιδοτήσεων που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο, αποκάλυψε στην Ελευθερία του Τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κάνοντας γνωστό ότι ο προγραμματισμός είναι έως το τέλος Οκτωβρίου να αρχίσει η άμεση καταβολή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης σε δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ποσοστό 70% και θα ακολουθήσει η εκκαθάριση εντός του Δεκεμβρίου 2017.
Συνολικά οι πληρωμές το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσουν τα 2,1 δισ. ευρώ και μέχρι τέλος του έτους θα ανέλθουν σε 2,76 δισ. ευρώ.
Σε ότι αφορά τους νέους αγρότες, οι πληρωμές της πρώτης δόσης του προγράμματος –που αφορούν τις ενστάσεις και τους εν δυνάμει δικαιούχους- αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του έτους.
Επισημαίνεται ότι συνεχίζονται οι πληρωμές β’ ή και γ’ δόσης συνολικού ποσού 4.509.250 ευρώ της προκήρυξης του έτους 2014, οι οποίες αφορούν 933 δικαιούχους.
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης από τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα αναμένεται οι πληρωμές να ενταθούν το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Για τις εκκρεμότητες πληρωμών διαφόρων μέτρων και δράσεων – συνδεδεμένες ενισχύσεις ζαχαρότευτλων, σπαραγγιού, ροδάκινου, πορτοκαλιών, ρυζιού, οσπρίων, αιγοπρόβειου κρέατος πεδινών, κ.λπ., ειδική ενίσχυση βάμβακος, ενισχύσεις μικρών νησιών του Αιγαίου, κ.ά., αναμένεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρήσει σε πληρωμές έως τα μέσα Οκτωβρίου.
Επίσης, εκκρεμότητες που αφορούν την ενιαία αίτηση ενίσχυσης παλαιότερων ετών έως και το 2016 αναμένεται να πληρωθούν έως τις αρχές Δεκεμβρίου
Εκτός των πληρωμών των άμεσων ενισχύσεων πολλοί είναι και εκείνοι που περιμένουν ακόμη πληρωμές για παλιά προγράμματα του ΠΑΑ 2007-2013.
Μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ πιστώσεων για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις των αγροπεριβαλλοντικών (Μέτρο 214 του ΠΑΑ 2007-2013) έχουν ξεκινήσει συμπληρωματικές πληρωμές για τα έτη των αιτήσεων 2012, 2013, 2014 και των αρχικών πληρωμών έτους 2015, ενώ σύντομα –εντός του Σεπτεμβρίου- θα είναι έτοιμο το σύστημα πληρωμών για το έτος αιτήσεων 2016.
Τέλος, σημειώνεται ότι και ο ΕΛΓΑ από την πλευρά του συνεχίζει τις πληρωμές αποζημιώσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους για ζημιές που υπέστησαν τόσο στο φυτικό, όσο και στο ζωικό τους κεφάλαιο.
Η τελευταία πληρωμή πραγματοποιήθηκε στις 15/5 και αφορούσε αποζημιώσεις ύψους 6.325.540,35 ευρώ σε 6.681 δικαιούχους.
Πηγή: enikonomia.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση και # ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Ιστορικό Ορχομενό, αποφοίτησα από το εξατάξιο Γυμνάσιο Ορχομενού. Είμαι παντρεμένη με τον Θανάση Κανούση. και έχουμε δύο κόρες την Έλενα Κοινωνιολόγο-Στρατιωτικό και την Γιούλη Αισθητικό-Κομμώτρια.  Είμαι μια ευτυχισμένη γιαγιά τεσσάρων εγγονιών. Εργάστηκα στην εταιρεία SLK Μιχάλη Σκλαπάνη, στην Διεύθυνση Γεωργίας και στο Δασαρχείο Λιβαδειάς. Είμαι αισθητική σύμβουλος και αυτή την περίοδο δραστηριοποιούμαι στο χώρο των καλλυντικών.Διετέλεσα πρόεδρος του   Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2 ου Νηπιαγωγείου, του 2 ου Δημοτικού Σχολείου και του 2 ου Γυμνασίου Ορχομενού, καθώς   και γραμματέας   του    Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Ορχομενού, επίσης πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του Λυκείου Ορχομενού.Είμαι μέλος του συλλόγου γυναικών Ορχομενού, μέλος της Greenpeace και εθελόντρια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για προσφορά και βοήθεια σε καταστάσεις από φυσικές καταστροφές. Θα ήθελα ν