Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

νέος «χάρτης» του Προαστιακού - Οι αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ

 

Μείωση της διαδρομής Αθήνα - Αεροδρόμιο κατά 20 λεπτά
Ο νέος «χάρτης» του Προαστιακού - Οι αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ


Η ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροκίνησης στον Κεντρικό Σταθμό Αθηνών, γνωστότερο ως Σταθμό Λαρίσης, άνοιξε μια νέα σελίδα για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας. Μετά από μια δεκαετία, επανέρχεται η απευθείας σύνδεση του κέντρου της Αθήνας με το αεροδρόμιο. Η χρήση της ηλεκτροκίνησης, η οποία μένει να επεκταθεί και μέχρι τον Πειραιά, εξασφαλίζει μεγαλύτερη ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία.

Η «αυλαία» ανεβαίνει από την Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017, καθώς ξεκινούν τα νέα δρομολόγια, χωρίς αλλαγή όμως στις ισχύουσες τιμές των εισιτηρίων. Με τα νέα δρομολόγια, οι επιβάτες θα μεταβαίνουν πλέον απευθείας από το κέντρο της πόλης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή στο Κιάτο, και αντίστροφα, με μείωση του χρόνου διαδρομής έως και 20 λεπτά.

Οι αλλαγές αναλυτικά

Με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων του Προαστιακού, η γραμμή Αεροδρόμιο - Κιάτο - Αεροδρόμιο καταργείται, και δημιουργούνται δυο νέες γραμμές, με κεντρικό κόμβο την Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης). Αυτές είναι η γραμμή Αθήνα - Αεροδρόμιο - Αθήνα και η γραμμή Αθήνα - Κιάτο - Αθήνα.

Επίσης, τροποποιείται η Προαστιακή γραμμή Πειραιάς - Χαλκίδα - Πειραιάς. Θα λειτουργεί, ως τοπικό δρομολόγιο, η γραμμή Πειραιάς - Αθήνα - Πειραιάς και η γραμμή Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα, με τις δύο να έχουν ανταπόκριση στο Σταθμό των Αθηνών.

Προαστιακή Γραμμή Αθήνα - Αεροδρόμιο - Αθήνα

Η γραμμή θα συνδέει  απευθείας το αεροδρόμιο με το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, καθώς και τον Πειραιά, με καθημερινά δρομολόγια ανά μία  ώρα. Δρομολόγια θα εκτελούνται και στο τμήμα Αεροδρόμιο - ΣΚΑ προκειμένου να υπάρχει σύνδεση με το σιδηροδρομικό άξονα προς Βόρεια Ελλάδα. Ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου από Αθήνα 5.03 και τελευταίου 21.03. Από Αεροδρόμιο ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου 6.15 και τελευταίου 22.15.   

Προαστιακή Γραμμή Αθήνα - Κιάτο - Αθήνα

Η γραμμή θα συνδέει απευθείας το Κιάτο με το κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα, με καθημερινά δρομολόγια  ανά μία ώρα. Μέσω Κιάτου, με μετεπιβίβαση στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση στην Πάτρα. Ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου από Αθήνα 5.36 και τελευταίου 22.36 - Από Κιάτο ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου 4.59 και τελευταίου 21.59.

Για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν από την γραμμή του Κιάτου προς το Αεροδρόμιο και αντίστροφα θα υπάρχει μετεπιβίβαση στο σταθμό Κάτω Αχαρναί.

Προαστιακή Γραμμή Πειραιάς - Αθήνα - Πειραιάς και Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα

Η γραμμή θα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια με την Χαλκίδα και αντίστροφα. Θα υπάρχουν και ανταποκρίσεις με Αεροδρόμιο για το επιβατικό κοινό που αναχωρεί από το σταθμό του Πειραιά. Ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου από Αθήνα για Πειραιά 5.58 και τελευταίου 23.03 - Από Πειραιά για Αθήνα ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου 5.25 και τελευταίου 22.25. Ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου από Αθήνα για Χαλκίδα 4.51 και τελευταίου 21.51 - Από Χαλκίδα για Αθήνα ώρα αναχώρησης πρώτου δρομολογίου 5.26 και τελευταίου 22.26.   

Σημειώνεται ότι με την έναρξη των νέων δρομολογίων, δεν είναι πια δυνατή η απευθείας διέλευση αμαξοστοιχιών μεταξύ των σταθμών ΣΚΑ και Άνω Λιοσίων,  λόγω έργων του ΟΣΕ. Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης είναι τέλος Δεκεμβρίου 2017  με αρχές Ιανουαρίου 2018, οπότε θα είναι και πάλι εφικτή η κυκλοφορία στο τμήμα αυτό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, να δρομολογηθεί λεωφορειακή σύνδεση μεταξύ των σταθμών Άνω Λιοσίων και Νερατζιώτισσας.

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου πλέγματος δρομολογίων, καθώς λόγω των ευρύτατων αλλαγών ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα ή και καθυστερήσεις, ενώ για τις πρώτες ημέρες παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέρχονται νωρίτερα στο Σταθμό της Αθήνας για δική τους διευκόλυνση» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης, τονίζεται ότι οποιεσδήποτε αδυναμίες ή προβλήματα του νέου πλέγματος δρομολογίων διαπιστωθούν κατά την λειτουργία θα διορθωθούν άμεσα από την εταιρεία.

Οι αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ

Από σήμερα, Κυριακή, ισχύουν σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια στον Προαστιακό της Αθήνας, που επηρεάζουν και άλλα δρομολόγια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, Βοιωτίας, Κορίνθου αλλά και της σύνδεσης Κιάτου –Πάτρας, των δρομολογίων Διακοπτού – Καλαβρύτων και του τραίνου 884 Αθήνα – Καλαμπάκα.

Οι αλλαγές αυτές γίνονται λόγω της ολοκλήρωσης των έργων της ηλεκτροκίνησης στο Κεντρικό Σταθμό Αθηνών (Σταθμό Λαρίσης), προκειμένου η Αθήνα να μετατραπεί σε κόμβο για όλες τις μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο, τη Χαλκίδα, το Κιάτο και τον Πειραιά.

Στη γραμμή Αθήνα - Αεροδρόμιο, θα αναχωρούν δύο τραίνα την ώρα από Αεροδρόμιο (ένα προς Αθήνα και ένα προς ΣΚΑ). Οι αναχωρήσεις από Αθήνα προς Αεροδρόμιο είναι ανά μία ώρα από τις 05:03 έως τις 21:03, ενώ από Αεροδρόμιο προς Αθήνα από τις 06:15 έως τις 22:15. Διάρκεια 41’.

Στη γραμμή Αθήνα -Κιάτο, οι αναχωρήσεις από Αθήνα είναι ανά μία ώρα από τις 05:36 π.μ. έως τις 22:36, ενώ από Κιάτο ανά μία ώρα από τις 04:59 έως τις 21:59. Διάρκεια 1 ώρα και 18’.

Η μετακίνηση μεταξύ Αεροδρομίου – Κιάτου επιτυγχάνεται και με αλλαγή τραίνου στο σταθμό Κάτω Αχαρνές, τον επόμενο σταθμό νότια του ΣΚΑ.

Στη γραμμή Αθήνας-Χαλκίδας, οι αναχωρήσεις (επί του παρόντος) από Αθήνα προς Χαλκίδα θα είναι 04:51, 06:51, 08:51, 10:51, 12:51, 14:51, 16:51, 18:51, 20:51 και 21:51. Αντίστοιχα, οι αναχωρήσεις από Χαλκίδα είναι 05:26, 06:26, 08:26, 10:26, 12:26, 14:26, 16:26, 18:26, 20:26, 22:26 και 23:27. Διάρκεια 1 ώρα και 19’. Στην Οινόη υπάρχει η δυνατότητα ο επιβάτης από Χαλκίδα να επιβιβασθεί σε τραίνα για μετακίνηση προς Βόρεια Ελλάδα.

Στη γραμμή Αθήνα – Πειραιάς, οι αναχωρήσεις από Πειραιά προς Αθήνα θα είναι 05:25, 06:25, 07:25, 08:25, 09:25, 10:25, 11:25, 12:25, 13:25, 14:25, 15:25, 16:25, 17:25, 18:25, 19:25, 20:25, 21:25 και 22:25. Αντίστοιχα, οι αναχωρήσεις από Αθήνα θα είναι 5:58, 6:58, 7:58, 8:58, 9:58, 10:58, 11:58, 12:58, 13:58, 14:58, 15:58, 16:58, 17:58, 18:58, 19:58, 20:58, 21:58 και 23:03. Διάρκεια 18’

Στο δρομολόγιο 884 Αθήνα –Καλαμπάκα, από αλλάζει η ώρα αναχώρησης από Αθήνα και ΣΚΑ, κατά επτά λεπτά νωρίτερα.

Τα δρομολόγια με λεωφορεία από Κιάτο προς Πάτρα και Πάτρα προς Κιάτο επίσης τροποποιούνται. Όσοι έχουν προβεί σε κρατήσεις για τα λεωφορεία, παρακαλούνται να προβούν σε αλλαγή της κράτησής τους (χωρίς χρέωση), για δρομολόγιο της ίδιας ημέρας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού θα υπάρξουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια του τραίνου του οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρύτων. Τυχόν κράτηση θέσης ισχύει για το ίδιο δρομολόγιο (με τη νέα ώρα αναχώρησης).

Όσοι έχουν εκδώσει εισιτήριο, τμήμα του οποίου περιλαμβάνει διαδρομή που τροποποιείται από την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, παρακαλούνται να απευθυνθούν είτε στα σημεία πώλησης, είτε στην ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ www.trainose.gr προκειμένου να ενημερωθούν.

Εάν το εισιτήριο περιλαμβάνει και διαδρομή με τον Προαστιακό της Αθήνας, γραμμή Αθήνα-Αεροδρόμιο, γραμμή Αθήνα-Κιάτο, γραμμή Αθήνα-Χαλκίδα, γραμμή Αθήνα-Πειραιά, τότε οι επιβάτες θα μπορούν να κινηθούν χωρίς πρόβλημα για την ίδια ημέρα και σε άλλη αμαξοστοιχία στη διαδρομή αυτή.


Οποιαδήποτε τροποποίηση, μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στα σημεία πώλησης έως 24 ώρες πριν την αρχική (από τον σταθμό αφετηρίας) αναχώρηση της αμαξοστοιχίας, είτε οποιαδήποτε στιγμή πριν την αρχική αναχώρηση της αμαξοστοιχίας, στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών 2130121222 (καθημερινά 06:00 - 23:00).


Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σημειώνει ότι από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου θα δρομολογηθούν λεωφορεία για τους επιβάτες από Άνω Λιόσια - Νερατζιώτισσα για την διευκόλυνση της μετεπιβίβασής τους.


Το υπουργείο σημειώνει ότι «η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, αλλά το έργο μόνιμο».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα απαιτούμενα έργα στις Αχαρνές αναμένεται να ολοκληρωθούν από τον ΟΣΕ μέχρι το Δεκέμβριο, ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους να δοθεί η δυνατότητα να πυκνώσουν τα δρομολόγια.


Μέσα στο φθινόπωρο η ηλεκτροκίνηση έως και τον Πειραιά θα είναι γεγονός, με την ολοκλήρωση του έργου της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν η Β’ φάση του Σταθμού Λαρίσης και η υπογειοποίηση των Σεπολίων, σημειώνει η ανακοίνωση.


πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΖΑΚΙΑ

 Την περασμένη Δευτέρα βραβεύτηκε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο  Ορχομένιος φοιτητής πλέον, Γιώργος Ραζακιάς . Ο Γιώργος είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ , Θεσσαλονίκης. Τα βραβεία δόθηκαν από την τράπεζα EUROBANK σε  μαθητές Αττικής και Στερεάς Ελλάδας που αρίστευσαν κατά την περασμένη  σχολική χρονιά. ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΜΠΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ

Δεν υπήρξε πέμπτο μοτέρ στο Μόρνο ειπε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κατά την σημερινή συνάντηση του με τους αγρότες στην περιφέρεια. Ετσι  δικαιώνεται η πρώην δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  όταν υποστήριζε  μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο Γρηγόρη  Γαλάνη  πέρυσι ,ότι  ούτε το πέμπτο μοτέρ   λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε το νερό που ερχόταν  από τον Μόρνο  αρκούσε για άρδευση. Δύσκολη έως αδύνατη η λειτουργία του πλωτού στην Υλίκη κατά τον κ Ντασιώτη .   Περισσότερο νερό από τον Μόρνο για φέτος  κι εναλλακτικές  λύσεις στην άρδευση υποσχέθηκε η περιφέρεια. Τόσο ο περιφερειάρχης κ Σπανός όσο  κι ο αντιπεριφερειάρχης κ Ντασιώτης  μίλησαν με αλήθειες κι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να διευκολύνουν τους αγρότες στην φετεινή αρδευτική περίοδο που προμηνύεται δύσκολη ,  αλλά το κυριώτερο  δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε συνεχή επαφή με τους αγρότες.                                                                                 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση και # ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Χριστίνα Βελαώρα - Κανούση Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Ιστορικό Ορχομενό, αποφοίτησα από το εξατάξιο Γυμνάσιο Ορχομενού. Είμαι παντρεμένη με τον Θανάση Κανούση. και έχουμε δύο κόρες την Έλενα Κοινωνιολόγο-Στρατιωτικό και την Γιούλη Αισθητικό-Κομμώτρια.  Είμαι μια ευτυχισμένη γιαγιά τεσσάρων εγγονιών. Εργάστηκα στην εταιρεία SLK Μιχάλη Σκλαπάνη, στην Διεύθυνση Γεωργίας και στο Δασαρχείο Λιβαδειάς. Είμαι αισθητική σύμβουλος και αυτή την περίοδο δραστηριοποιούμαι στο χώρο των καλλυντικών.Διετέλεσα πρόεδρος του   Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2 ου Νηπιαγωγείου, του 2 ου Δημοτικού Σχολείου και του 2 ου Γυμνασίου Ορχομενού, καθώς   και γραμματέας   του    Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Ορχομενού, επίσης πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του Λυκείου Ορχομενού.Είμαι μέλος του συλλόγου γυναικών Ορχομενού, μέλος της Greenpeace και εθελόντρια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για προσφορά και βοήθεια σε καταστάσεις από φυσικές καταστροφές. Θα ήθελα ν