«Σφαγή» λογαριασμών και καταθέσεων – Πάνω από 1000 κατασχέσεις ημερησίως για χρέη στην εφορία

Image result for χρηματα φωτοΣε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται πλέον οι κατασχέσεις από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, «ανοίχτηκαν» 91.104 λογαριασμοί. Δηλαδή τουλάχιστον 730… αναλήψεις ημερησίως από λογαριασμούς ατόμων που έχουν χρέη προς το δημόσιο.
Πρώτοι έρχονται αυτοί που έχουν χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία άνω των 5.000 ευρώ. Οι κατασχέσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα σε σχέση με πέρυσι και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία είναι πλέον «άτυπος» κανόνας.
Στο στόχαστρο ωστόσο μπαίνουν όλοι, όχι μόνο οι «μεγαλοοφειλέτες», ακόμη και όσοι έχουν μικρά χρέη μέχρι το ποσό των 5.000 ευρώ.
Οι άνθρωποι αυτοί που είναι χιλιάδες από τους οποίους το Κέντρο Είσπραξης προσδοκά να εισπράξει και τα περισσότερα χρήματα μιας και τα ποσά που χρωστούν είναι πιο εύκολο να αποπληρωθούν.
Παράλληλα, οι ίδιοι μπαίνουν σε επόμενη φάση στο στόχαστρο με μαζικές αποστολές επιστολών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής.
Αντί των αναγκαστικών μέτρων θα επιχειρηθεί, αρχικά, οι οφειλέτες να καταθέσουν έστω ένα μικρό ποσό έναντι οφειλής για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί ο οφειλέτης θα βρεθεί στην κόκκινη λίστα με τον κίνδυνο να δει το «άδειασμα» του λογαριασμού του
Ήδη όλα τα στοιχεία των μικροοφειλετών, των ανθρώπων με χρέη κάτω από τις 5.000 ευρώ έχουν μεταβιβαστεί στο κέντρο είσπραξης και όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι στο στόχαστρο εφόσον υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός με διαθέσιμο ποσό.

Σχόλια